Denedim Yazdım Yaşam

Su verenleriniz çok olsun: BİSU

Toplumun geneline kıyaslarsak Barış da ben de oldukça çok su içeriz. Yani ben, nereden baksanız çok yoğun geçen bir günden sonra bile günün sonunda en az 2 litre su içmiş olurum.Barış ise bende daha çok su tüketir. O tüm gün elinden su şişesini düşürmez. Hal böyle olunca Çağın da bizim gibi iyi bir su tüketicisi oldu. Sabah okula gitmeden matarasına mutlaka su koyuyorum, matara akşama boş geliyor.

Hangi suyu kullanıyorsunuz derseniz, biz evde şebeke suyu/çeşme suyu içmiyoruz. Benim içime sinmiyor çeşmeden su içmek. Suyun temizliğinden ve güvenilirliğinden emin olamıyorum. Mutlaka çeşmelerinden akan suları tertemiz olan şehirler vardır ama bunun büyük şehirler için geçerli olduğunu düşünmüyorum. O yüzden biz, evimizde damacana su kullanıyoruz. Her konuda ince eleyip, sık dokuyan bir anne olarak, suyun markasını seçerken de sağlık için bazı kriterleri göz önünde bulunduruyorum.

BİSU,içme suyu seçimi

Mesela Sağlık Bakanlığı’ndan üretim izni olup olmadığını araştırıyor, etiketlerinde ruhsat numarası ve tarihin açıkça belirtilip belirtilmediğini kontrol ediyorum. Çünkü piyasada çok sayıda merdiven altı üretim yapan su şirketi var. Korsan dolumlara karşı dikkatli olunmalı.

Gene her türlü yiyecek ve içecekte olduğu gibi üretim ve son kullanma tarihi, parti ve seri numaralarına dikkat ediyorum. Analiz değerlerine bakıyorum, Ph değerinin içme suyu için uygun olup olmadığını kontrol ediyorum. Tabii bir de şişenin temiz ve su sızdırmaz olması gerek.

Söylediğim gibi evde çeşme suyu kullanmıyoruz. Normalde su siparişimizi eve telefonla veriyorduk. Telefon açmayı bile unutup, susuz kaldığımız günler oluyor o ayrı.. Ama bu aralar BiSU isminde bir uygulama deniyorum. App Store ve Play Store’da var. İstediğiniz suyu akıllı telefonlarınız ile oldukça kolay ve zahmetsizce sipariş verebiliyorsunuz.BİSU ile istediğiniz suyu akıllı telefonlarınız ile oldukça kolay ve zahmetsizce sipariş verebiliyorsunuz. @tektuslabisu sayesinde çevredeki açık su bayiilerini görebiliyorum. Tüm su markalarının kaynak yerlerini görebiliyor, analiz raporuna bakabiliyorsunuz. Üstelik farklı su markalarını fiyatına, bayii puanına ve en önemlisi pH değerine göre kıyaslayabiliyorsunuz ve aralarından size uygun olanı seçebiliyorsunuz. Mobil ödeme gibi seçenekler de var ve ücretsiz.

Önce uygulamayı telefonunuza indiriyorsunuz ardından telefon numaranızı girip, ilçe ve semt bilgilerini kaydediyorsunuz. Sadece damacana değil cam şişe seçenekleri de var. Üstelik teslimat saatini de kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.

BİSU’yu ios ve android uygulamadan indirebilir, internet sitesi www.bisu.com.tr ‘yi inceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Dr. Elif Pınar Çakır

Merhaba! Ben Dr. Elif Pınar Çakır. Anne, çocuk doktoru ve eşim. İflah olmaz bir iyimser, ruhu gezgin, kendi gezgin bir maceraperest, mucizelere ve peri masallarına inanmaktan hala vazgeçmeyen biriyim. Güncel Anne'ye hoşgeldiniz!

1 Yorum Var

  • Bebeğime arıtma suyu veriyorum ama mineral filtresi yok. Bebeğim için bir olumsuzluk doğurur mu? Endişeliyim. Teşekkür ederim.

Yorum Bırak